Workshops
Ben je op zoek naar een ontspannen en creatieve middag of avond? Wil je graag even wat tijd voor jezelf, uit de drukte zijn, nieuwe mensen ontmoeten, even lekker (creatief) bezig zijn? Tijdens onze workshops, waarbij de groepjes (meestal) klein worden gehouden en uit 4-8 personen bestaan, draait het om ontmoeten, inspireren en doen.

Tijdens onze workshops wordt koffie, (ijs)thee, ranja of water geschonken, met een flinke scheut aandacht. Samen gaan we een activiteit doen in de vorm van beweging, spel of creatief. Je hoeft echt geen creatief talent te zijn. Het gaat om de gezelligheid, de herkenning met andere deelnemers, de aandacht en de ruimte om jezelf te mogen zijn.

We bieden een afwisselend aanbod aan workshops aan. In onze agenda kun je zien welke workshops we voor de komende tijd gepland hebben. Ook staat er steeds een korte omschrijving bij, zodat je kunt kijken of er iets passends voor je bij zit. De workshops zijn voor jong en/of oud; Spreekt een thema je aan? Geef je dan gerust op!

Wil je liever met een groep afspreken, bijvoorbeeld in het kader van een vriendinnenmiddag, een vrijgezellendag of een familiefeestje? Ook dan overleggen we graag met jou over de mogelijkheden.

Een terugkerend thema op onze agenda is de theeproeverij. Thee staat voor ons voor warmte, aandacht, een moment voor jezelf. Onder ’t genot van (heel veel) pure thee en wat lekkers, delen we graag onze kennis over pure thee met jou. O.a. vertellen we je over de geschiedenis van thee, de zetmethodes van thee (en gaan we ook zelf aan de slag en ervaren), hoe je thee het beste bewaart etc. Dit arrangement is tevens te boek in combinatie met een uitgebreide high tea en geschikt voor groepen van 4 tot 8 personen (meer personen in overleg).

We werken volgens de theekransjesmethode.

Trainingen
Ik leer leren training
Voor kinderen en jongeren vanaf groep 8 bieden we een training aan, gericht op het leren leren. Deze Ik leer leren training geeft handvatten voor makkelijker en efficiënter leren. Het verschil met huiswerkbegeleiding is dat deze training de kinderen leert welke voorwaarden er nodig zijn om te kunnen leren. Dus waar huiswerkbegeleiding vaak gaat over de inhoud van de vakken, gaat Ik leer leren over hoe te leren.

Wil je..
Leren plannen en organiseren van je huiswerk?
Je beter kunnen concentreren?
Van je zenuwen of faalangst af?
Leuke leer-trucjes ontdekken?
Kom dan leren leren en ontdek dat leren best leuk kan zijn!
Al tijdens de training halen kinderen hogere cijfers en leren ze efficiënter en effectiever.
Kinderen halen hogere cijfers, krijgen greep op faalangst, ontdekken hoe ze beter om kunnen gaan met concentratie en de motivatie voor leren gaat bij de meeste kinderen met sprongen vooruit.
Ook inhoudelijk begrijpen kinderen beter hoe ze kunnen plannen en hoe ze de verschillende soorten vakken op de beste manieren kunnen leren. Kinderen en ouders krijgen meer inzicht in hoe ze het leren kunnen aanpakken. Er worden gedurende de lessen veel vallende kwartjes ervaren. Ouders herkennen hoe ze hun kind kunnen ondersteunen en begrijpen ook meer van hun eigen manier van leren.

PROGRAMMA
We volgende de methode aan de hand van een werkboek, maar uiteraard staat de behoefte van het kind zelf centraal. Voor aanvang van de training stellen we samen vast wat de hulpvraag is van het kind. Tijdens de trainingen zal je merken dat je kind zelf ontdekt wat voor hem helpt om het leren makkelijker te maken. Aan het eind van iedere training vat de leerling samen wat voor hem de tips zijn die hij meeneemt naar huis.
Tijdens de trainingen wisselen we het werken uit het werkboek af met ontspanningsmomenten en activiteiten. Dit maakt de trainingen heel prettig om te volgen.
De trainingen bestaan uit vijf lessen van anderhalf uur. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:
Les 1: Je ontdekt je eigen manier van leren.
Les 2: Je leert omgaan met faalangst en motivatie.
Les 3: Je leert plannen en organiseren.
Les 4: Je leert omgaan met concentratie.
Les 5: Je leert op een slimme manier je hersens te gebruiken.

De training wordt zoveel in groepsverband als individueel gegeven. De locatie kan variëren van een locatie op de school van je kind, een door ons gekozen locatie in de regio Aalten-Lichtenvoorde dan wel bij ’t kind thuis.